Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASI SAVAŞ GÖLGESİNDE DURGUNLAŞTI

BURDUR’DA İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASI SAVAŞ GÖLGESİNDE DURGUNLAŞTI

BURDUR’DA İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASI SAVAŞ GÖLGESİNDE DURGUNLAŞTI

Burdur Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Mehmet Çelik, ABD ile İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonrası artan akaryakıt fiyatlarının ikinci el araç piyasasını olumsuz etkilediğini bildirdi.

Çelik, yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan gelişmelerin ekonomik yansımalarının doğrudan hissedildiğini belirterek, özellikle akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü ifade etti.

Burdur’da ikinci el araç alım satımında belirgin bir durgunluk yaşandığını kaydeden Çelik, “Vatandaşlar artan maliyetler nedeniyle araç alım satımına eskisi kadar ilgi göstermiyor. Piyasada ciddi bir yavaşlama söz konusu” dedi.

Savaşın bir an önce sona ermesi gerektiğini vurgulayan Çelik, yaşanan insani kayıpların da endişe verici olduğunu dile getirdi.

Öte yandan yapılan araştırmalara göre, Burdur halkının artan yakıt maliyetleri nedeniyle alternatif ulaşım araçlarına yöneldiği belirlendi. Buna göre vatandaşların elektrikli otomobil, elektrikli bisiklet ve 3 tekerlekli motosikletlere ilgisinin arttığı gözlemlendi.

İkinci el araç fiyatlarına da değinen Çelik, Burdur’da araç fiyatlarının marka, model ve segmentine  göre yaklaşık 150 bin liradan başlayarak daha yüksek rakamlara çıktığını sözlerine ekledi.

Halil İbrahim Kara